'Gates lost spam niet op'

Dit artikel delen:

Het antispam-initiatief van Microsoft-topman Bill Gates pakt het centrale probleem niet aan, meent Rejo Zenger, oprichter en voorzitter van Spamvrij.nl. "Hij legt de nadruk op filters, maar die maken het probleem alleen maar onzichtbaar voor de eindgebruiker."

"Dát Microsoft iets wil doen tegen spam is goed, de nadruk op filters niet. Die nemen het probleem niet weg", zegt Zenger. De stichting Spamvrij.nl richt zich op het probleem van spam in Nederland. Internationale initiatieven zijn zeker welkom. "Het merendeel van de spam komt toch uit het buitenland, met name de VS."

Regels

Gates' verklaring tegen spam van vorige week slaat volgens Zenger echter de plank mis. "Uit de tweede helft van zijn stuk (de Executive e-mail, red.) blijkt dat Microsoft streeft naar een opt-out constructie. Dus spammers mogen je eerst lastigvallen en vervolgens mag je je afmelden." Deze benadering is volgens hem de omgekeerde wereld.
"Daarnaast spreekt Gates ook over maatregelen zoals 'adv' opnemen in de mail om aan te geven dat het om een advertentie gaat." Ook dat voorstel valt voor Zenger af aangezien het, net zoals opt-out, steunt het gehoorzamen van regels. "Spammers houden zich helemaal niet aan de regels, dat is in de praktijk al gebleken." Zenger meent dan ook dat zelfregulering, wat Gates voorstaat, niet werkt. "Ik verwacht hier op de lange termijn niet veel van."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-04T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.