Nederland klaar voor elektronische handel

Dit artikel delen:

The Economist Intelligence Unit, een zusterbedrijf van zakenblad The Economist, onderzocht zestig landen op hun geschiktheid om elektronische handel te drijven.

Daarbij stonden twee onderzoekscriteria centraal: het zakelijk klimaat en de communicatie-infrastructuur. Vanzelfsprekend staan de Verenigde Staten met een score van 8,8 bovenaan het lijstje. Nederland kreeg een 8,4 en neemt daarmee de vijfde plek in, achter de drie noordse landen Zweden, Finland en Noorwegen. Daarmee laat het economische grootmachten uit de G7 als Groot-Brittannië (6), Canada (7), Duitsland (13), Frankrijk (14), Italië (19) en Japan (21) achter zich. Irak staat met het rapportcijfer 2 helemaal onderaan. Dot.com-handelaren hebben hier niets te zoeken, aldus The Economist.
Nederland heeft zijn goede positie te danken aan een uitstekend handelsklimaat. The Economist Intelligence Unit noemt als elementen: een stabiel en effectief politiek systeem, een flexibele arbeidsmarkt, een efficiënt opererende financiële sector en een excellente macro-economische omgeving. Het onderzoeksbureau voorspelt zelfs dat Nederland de komende vijf jaar de beste omgeving vormt om zaken te doen. Op het gebied van de communicatievoorzieningen scoort Nederland een goede 8. De VS en de drie genoemde Scandinavische landen staan hier echter aan top. Zij krijgen het rapportcijfer 9, wanneer gekeken wordt naar Internettoegang, belkosten, netwerkinvesteringen en concurrentiemogelijkheden voor telecombedrijven. De onderzoekers constateren dat de grootste, opkomende markten in de wereld - die van Rusland, China en India - last ondervinden van hun zwakke infrastructuur.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-30T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.