Compaq verkoopt Altavista aan CMGI

Dit artikel delen:

Compaq doet zijn zoekmachine annex internetportaal Altavista over aan investeringsmaatschappij Cmgi. Met deze overname is een bedrag gemoeid van 2,3 miljard dollar. Cmgi krijgt een belang van 83 procent; de rest blijft in handen van Compaq.

Een onderdeel van deze overeenkomst is ook de benoeming van de hardwareleverancier tot Cmgi's 'strategische IT-partner'. Compaq zal producten en diensten leveren aan zijn kersverse partner. Als wederdienst zullen de veertig internetacquisities van Cmgi aangeprezen worden op sommige computersystemen van Compaq. De investeringsmaatschappij bezit onder meer een meerderheidsbelang in internetportaal Lycos. Geruchten - en later nieuwsberichten - deden al enkele weken de ronde over onderhandelingen tussen de twee partijen. Eerder dit jaar overwoog Compaq nog Altavista als zelfstandige dochter op de beurs te brengen. Daarmee wilde het bedrijf profiteren van de overspannen internetaandelenmarkt.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-02T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.