Internet in trek bij veel vrouwen

Dit artikel delen:

Een op de zeven vrouwen van 16 jaar en ouder heeft wel eens van Internet gebruik gemaakt. Vaak gebeurt dat op kantoor, maar een toenemend aantal beschikt ook thuis over een aansluiting. Uit een enquête die Nipo onlangs hield naar het Internet-gebruik onder vrouwen, blijkt dat 300.000 à 400.000 vrouwen thuis een aansluiting hebben en hier wel eens gebruik van maakt.

Opvallend is dat in huishoudens met een Internet-aansluiting slechts één op de drie vrouwen er mee werkt. De groep vrouwen die op Internet kán gaan, is dus potentieel veel groter. Ligt er een aansluiting dan wordt die meestal door de man in huis gebruikt. In huishoudens met een aansluiting zijn in totaal een kleine een miljoen mannen bezig met dit nieuwe medium. Vrouwen zijn overigens goed bekend met dit nieuwe medium. Acht op de tien vrouwen hebben er wel eens over gehoord. De meeste gebruiksters komen uit de hoogste welstandsklasse. Liefst tweederde zit in die (hoge) categorie, terwijl een kwart rond modaal zit. Vrouwen uit de laagste inkomensklassen zijn nagenoeg afwezig. Ook doet zich een sterke concentratie qua leeftijd voor. Het merendeel van vrouwelijke Internet-gebruikers is tussen de 25 en 34 jaar oud.

Contact

De meest genoemde reden om Internet op te gaan is informatie opzoeken. Ook nieuwsgierigheid is een belangrijke drijfveer. Thuis wordt het nieuwe medium ook vaak gebruikt om er contact mee te onderhouden met vrienden, kennissen en familie. 'Chatten' is nog niet populair. Over het algemeen wordt vrij zakelijke informatie op het Internet gezocht. Bij de enquête is ook gevraagd welke informatie vrouwen op het Net missen. Het meest genoemd werd gemeentelijke informatie over de eigen woonplaats. Daarna volgden cursussen, werk en beroep en informatie over opleidingen. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-27T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.