Nederlands Telewerk Platform opgericht

Bijna half miljoen telewerkers in 2000

Dit artikel delen:

UTRECHT - Een jaar na de opheffing van het Platform Telewerk Nederland (PTN) is onlangs officieel het Nederlands Telewerk Platform (NTF) opgericht. Doelstelling is het stimuleren van de invoering van telewerken in Nederland.

Om die doelstelling te realiseren worden publikaties uitgegeven, congressen georganiseerd, een documentatie- en demonstratiecentrum ingericht, een databank en een Internet-site opgezet. Het NTF vindt onderdak in het Utrechtse Media Plaza.

Initiatief bedrijfsleven

Het NTF is een initiatief van bedrijven die produkten en diensten verkopen voor telewerken. Het Forum is de opvolger van het Platform Telewerk Nederland, dat in juni 1995 werd opgeheven. Toen liep de subsidie af, die voor drie jaar door de overheid was toegekend. Het Forum telt nu zeventien leden, onder wie ook het ministerie van Verkeer en Waterstaat, de Vifka en TNO. Het lidmaatschap kost 10.000 gulden per jaar. Volgens voorzitter mevr. C.C. de Bruin is het NTF niet alleen bedoeld voor leveranciers. Ook organisaties die zich met - bijvoorbeeld - juridische of arbeidsrechtelijke aspecten van telewerken bezighouden, zijn welkom. Overwogen wordt om het lidmaatschap eveneens open te stellen voor individuele telewerkers.

Enorme potenties

Hoewel telewerken nog tal van fiscale en organisatorische beperkingen kent, heeft het fenomeen volgens De Bruin enorme potenties. Uit een onderzoek van TNO blijkt dat in Nederland 1,3 miljoen banen voor telewerken in aanmerking komen. Momenteel zijn er naar schatting 80.000 werknemers die een deel van hun tijd telewerken. Een toename tot zo'n 400.000 telewerkers rond het jaar 2000 wordt haalbaar geacht. Een onderzoek van Moret, Ernst & Young heeft uitgewezen dat 56 procent van de Nederlandse bedrijven plannen heeft om binnen drie jaar met telewerken te beginnen. CZ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-14T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.