Yahoo doet afstand van Altavista

Dit artikel delen:

Internet-dienstverlener Yahoo ruilt zoekdienst Altavista in voor concurrent Inktomi als standaard zoekprogramma en navigatiehulpmiddel. Het Amerikaanse Inktomi, waarin Microsoft een aandeel heeft, levert zijn zoekdiensten vanaf september dit jaar aan Yahoo. Het huidige contract met Digital-dochter Altavista loopt die maand af.

Iktomi is zeer verguld met deze overeenkomst. "Het is fantastisch nieuws", aldus Europees directeur Ed Gordon. "Yahoo is het bedrijf waar iedereen mee samen wil werken. Internet groeit duizend procent per jaar en onze technologie is de meest schaalbare die er nu op het net bestaat." Gordon meent dat de goede recensies die zijn zoekdienst de laatste maanden genoot, mede hebben bijgedragen aan het beëindigen van Altavista's contract.
"Daarnaast hebben wij een heel ander bedrijfsmodel dan Altavista. Wij bieden simpelweg onze technologie en leiden het Internet-verkeer niet naar onze eigen website", legt Gordon uit. Inktomi is ook de voorkeurs-zoekdienst van Microsofts MSN-site. Het bedrijf kijkt nu uit naar meer samenwerkingsverbanden.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-12T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.