Broos van Erp Prijs naar Apotheek

Dit artikel delen:

De Nederlandse Service Apotheek heeft de Broos van Erp Prijs 1998 gewonnen. Deze aanmoedigingsprijs van honderdduizend gulden is op initiatief van de Tweede Kamer ingesteld door het ministerie van Economische Zaken.

Demissionair minister Wijers (Economische Zaken) deelde de prijs uit tijdens het eenjarig bestaan van Mediaplaza, het demonstratiecentrum voor de elektronische snelweg te Utrecht.
De jury, geleid door prof. dr. Peter Vervest, vond de Internet-dienst van de Nederlandse Service Apotheek een geslaagde innovatieve toepassing op gebied van de nieuwe media. Deze franchisegever voor apotheken levert via Internet informatie aan 110 aangesloten franchisenemers. De betrokken apothekers kunnen hun patiënten en de huisartsen in de buurt zo informeren over en begeleiden bij het medicijngebruik.
De website biedt ook aan het publiek informatie over veel voorgeschreven geneesmiddelen. Het meest was de jury te spreken over de 'Alert Bijwerkingen Signalering'. Deze service is erop gericht patiënten van Nederlandse Service Apotheken binnen een etmaal persoonlijk te informeren wanneer door hen gebruikte medicijnen in de media aandacht trekken. Het concept is technisch niet bijzonder, maar volgens de jury gaat er wel een goede voorbeeldwerking van uit.

'Er borrelt iets'

Ook 'Bike 2 build', het per Internet bestellen van maatwerk-fietsen bij aangesloten rijwielhandelaren, gooide hoge ogen.
Verder kreeg de genomineerde Gopher Publishers veel lof. Dit startende bedrijf drukt boeken op aanvraag (publishing on demand). Boeken zijn in de kleinst denkbare oplages uit te geven tegen een concurrerende prijs. Baan Investment ceo (chief executive officer) drs. ing. Paul Baan gaf bij wijze van aanmoediging vijftigduizend gulden aan de beide oprichters van Gopher. Baan zei tijdens een tafelrede dat veel Internet-bedrijven op het punt staan door te breken. "Er borrelt iets in Nederland."
Een andere nominatie was voor Compass Interactive. Dit bedrijf heeft software ontwikkeld die informatie geeft over het bezoek aan een website. Ook de foto-databank Upsite en Digicash behoorden tot de genomineerden. Eervolle vermeldingen gingen naar Loginet, Send a Present, Cyberconsult, Infocommerce en Vuurwerk.  CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-05T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.