W3C maakt regels privacy-plan bekend

Dit artikel delen:

Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft de eerste richtlijnen uitgebracht van zijn Platform for Privacy Preferences (P3P) 1.0. Deze technologie moet websites een uniforme methode bieden om hun privacy-beleid op te zetten. Browsers die P3P ondersteunen, beschermen dan de gebruikersgegevens aan de hand van die verklaring. Netscape en Microsoft hebben al verklaard dit in hun producten op te nemen.

P3P is gebaseerd op een combinatie van het protocol Http, de programmeertaal XML (extended markup language) en het Resource Description Framework (RDF). De technologie bevat een omschrijvende taal die de diverse vormen van privacy-omgang definieert. Hieronder vallen persoonlijke gegevens, een onderverdeling van die gebruikersdata en de doelen waarvoor een website die informatie wil aanwenden.
Het nu geopenbaarde W3C-document bevat de opmerking dat het merendeel van het P3P-werk "onder aanzienlijke tijdsdruk" tot stand is gekomen. Volgens het begeleidende schrijven willen veel leden van de organisatie het voorstel zo snel mogelijk herzien. De Amerikaanse overheid heeft de computerindustrie een deadline gesteld die op 1 juli verloopt. Indien de industrie tegen die tijd niet zelf met beschermende maatregelen voor privacy-zaken komt, zal de regering van de Verenigde Staten wetten opleggen.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-05T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.