Microsoft start anti-virusalliantie

Network Associates en Trend Micro staan Windows-leverancier terzijde

Dit artikel delen:

Microsoft heeft vorige week samen met Network Associates en Trend Micro een alliantie opgezet om virussen te bestrijden. De Windows-leverancier begeeft zich echter niet in de woelige antivirusmarkt; het initiatief betreft informatieverstrekking via de eigen Technet-site.

Het bedrijf zegt alle antivirusleveranciers te hebben uitgenodigd voor deze alliantie. Alleen Network Associates en Trend Micro zijn hierop ingegaan. Microsoft hoopt nog dat meer virusbestrijders dit voorbeeld volgen.
Network Associates' Avert en Trend Micro's Trendlabs leveren nu de virusinformatie. Microsoft voegt daar specifieke informatie over en voor zijn producten aan toe. Echte hulpmiddelen om virussen te ruimen zijn vooralsnog niet op de alliantie-site te vinden. Daarvoor moeten gebruikers zich tot de antivirusleveranciers wenden.

support

De Virus Information Alliance (VIA) richt zich alleen op bedreigingen voor Microsoft-technologie. De oprichting is goed getimed: vorige week dook een nieuwe netwerkworm op. Deze plaag, Palyh genaamd, verspreidt zich snel via lokale netwerken en e-mail, waarbij de afzender support@microsoft.com lijkt te zijn.
De worm is vergelijkbaar met de roemruchte Iloveyou-mailworm uit 1999; beide maken met een attachment gebruik van zwakheden in Microsofts mailprogramma Outlook, dat standaard is meegeleverd met Windows en Office. De leverancier heeft onlangs een opwaardering voor Outlook uitgebracht waarmee hij attachments wil beperken. Dit leidt in sommige gevallen ook tot beperking van legitieme mail-aanhangsels.
De VIA heeft zich als doel gesteld gebruikers te onderwijzen over en waarschuwen voor virusbedreigingen, zodat de verspreiding ervan geminimaliseerd kan worden. De informatiesite van de alliantie biedt op termijn ook white papers en andere hulpmiddelen om virusverspreiding tegen te gaan. Dit omvat ook middelen om virussen pro-actief te bestrijden.< BR> 
Informatiecentrum:
http://www.microsoft.com/technet/security/virus/default.asp


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-30T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.