Tijdelijk webtoegang via micro-isp's

Dit artikel delen:

Kleine internet service providers (micro-isp's) die alleen binnen bijvoorbeeld een gebouw werken, en open staan voor iedere toevallige bezoeker zonder de noodzaak van een abonnement hebben de toekomst. Dit stelde José Brustoloni, onderzoeker bij Lucents Bell Labs, op het negende internationale internetcongres vorige week in de RAI.

Brustoloni heeft de voorwaarden beschreven waaraan zo'n zeer lokale internetdienstaanbieder (micro-isp) moet voldoen. Volgens hem voorzien zij terdege in de behoefte van mensen op reis, die in openbare gebouwen even willen internetten. Zij zullen volgens hem zeker gebruik maken van een lokale dienst, als de vergoeding betaalbaar is en voldoende beveiliging biedt. Tenslotte kent de gebruiker de isp niet, en omgekeerd, terwijl hun kennismaking vaak beperkt zal blijven tot enkele minuten. Daarom is het nodig dat bijvoorbeeld vliegvelden zelf de dienst garanderen, of dat hotelketens dat doen. Of zo'n dienst draadloos moet werken of juist met lijnverbindingen, is geen halszaak.
Technisch is het nodig om over het algemeen grote bandbreedte te bieden via Ethernet of Wavelan. Een toegangsrouter maakt dan met hoge snelheid (kabel, DSL, TI) een verbinding met een vaste isp. Een Dynamic Host Configuration Protocol stelt automatisch de juiste parameters van de gast in. De zaak wordt ondanks de hogesnelheidslijn betaalbaar, doordat deze lijn steeds kortdurend gedeeld wordt door een flink aantal gebruikers.  AG

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-26T00:00:00.000Z Arthur Graaff
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.