Elektronisch zakendoen is booming

Dit artikel delen:

Hewlett-Packard wil Verifone overnemen om haar positie op gebied van 'electronic commerce' te verbeteren. De overname moet door aandelenruil tot stand komen.

HP heeft 1,18 miljard dollar over voor deze leverancier van systemen voor elektronisch betalingsverkeer. Verifone heeft al meer dan vijf miljoen van dit soort systemen geleverd. Beide concerns zien enorme mogelijkheden bij het elektronisch zakendoen via het Internet en bij smart-card applicaties. Hun activiteiten op dit gebied sluiten goed op elkaar aan. HP richt zich sterk op het veilig maken van transacties via Internet, terwijl Verifone veel kennis heeft over elektronisch betaalverkeer.

Enorme vlucht

HP denkt dat het elektronisch handeldrijven een enorme vlucht gaat nemen als geld volledig veilig via het Internet kan worden overgemaakt. Dit is een gebied waarop Verifone belangrijke vooruitgang heeft geboekt. Het bedrijf schat dat vorig jaar in de Verenigde Staten voor achthonderd miljard dollar aan elektronische transacties is gedaan. Daarvan zou voor meer dan 520 miljard dollar via Verifone-systemen zijn gelopen. Een belangrijk deel daarvan betreft credit card-transacties. De veiligheid van Internet-transacties is momenteel de grootste uitdaging.
Verifone zal doorgaan als een zelfstandig onderdeel van HP. Vorig jaar bedroeg de netto-omzet 472,5 miljoen dollar. Naast HP probeert ook IBM de snel groeiende markt voor electronic commerce-systemen naar zich toe te trekken. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-16T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.