Auteur Sasser en Netsky gepakt

Dit artikel delen:

De achttien jarige Duitse scholier die heeft toegegeven dat hij de Sasser-worm heeft geschreven is ook verantwoordelijk voor alle Netsky-virussen. Hij legde deze bekentenis af na zijn arrestatie vorige week vrijdag.

De politie kwam de scholier op het spoor na een tip van bekenden. Na veroordeling van de verdachte kunnen deze personen aanspraak maken op het beloningsgeld van 250 duizend dollar per aangebrachte virusschrijver. Microsoft stelde dit potje met in totaal vijf miljoen dollar aan tipgeld in november vorig jaar in.
De Sasser-verdachte zei de virussen ontwikkeld te hebben om besmette pc's te ontdoen van Mydoom- en Bagle-virussen. Uit de verschillende Netsky-virussen, die alle als bijlage bij een besmette mail gevoegd zijn, ontstond later Sasser. In de softwarecode claimt de Sasser-auteur ook verantwoordelijk te zijn voor de Netsky-virussen. De Sasser-worm verspreidde zich zelfstandig naar computers op internet die niet van de laatste Microsoft-lapmiddelen voorzien waren.

Meer arrestaties

Naast de Sasser-verdachte arresteerde de Duitse politie vorige week drie andere vermeende hackers, die verantwoordelijk zouden zijn voor de Trojaanse paard-software Phatbot, die vertrouwelijke informatie op pc's verzamelt en pc's misbruikt als doorzendstation voor spam. Deze kwaadaardige code gebruikte het succes van de Sasser-worm om de eigen code op met Sasser besmette computers te krijgen. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-14T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.