IBM laat zijn tanden zien

Dit artikel delen:

Zowel IBM als Microsoft zetten flink in op webdiensten. Nu het bedrijfsbelang zo groot is, laat Big Blue zijn beschaafde-houding varen en ontpopt het zich tot straatvechter.

The Wall Street Journal en eWeek meldden onlangs dat IBM een interne campagne voert om eigen medewerkers munitie te verschaffen om Microsoft te verdelgen, te vinden op een lokale 'Take out Microsoft'-website. Big Blue houdt zich meestal afzijdig van de onderling felle twisten die we gewoon zijn van bijvoorbeeld Microsoft, Sun en Oracle. Dat die houding is veranderd, zegt iets over het belang dat IBM hecht aan de markt voor webdiensten.
Hier staan de Websphere-producten van Big Blue en de .Net-software van Microsoft tegenover elkaar. Websphere heeft het voordeel dat er al langer concrete producten beschikbaar zijn. Juist deze weken komen nieuwe versies uit. Microsoft heeft tot nog toe .Net Visual Studio en .Net Framework uitgebracht. Een aantal ontwikkelprojecten aan eingebruikerszijde zijn echter van de agenda gehaald.
 
Teus Molenaar

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-17T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.