Globalisering vereist verbetering telewerken

Dit artikel delen:

Telewerken heeft te kampen met veel belemmeringen. Onverenigbaarheid van systemen, hoge kosten en de behoefte aan oogcontact staan een doorbraak vooralsnog in de weg.Dit zegt telecom-futuroloog James Woudhuysen.

De Britse hoogleraar gaf op uitnodiging van telecomaanbieder Equant zijn visie op mobiel werken. Woudhuysen is professor aan de Montfort University en werkzaam als consultant. In het verleden werkte hij ondermeer bij Philips. Woudhuysen verwacht niet dat de snelle ontwikkelingen in de telecom-branche managers uit de vliegtuigen zullen houden. De mogelijkheden om overal ter wereld met behulp van telecom te werken zullen ongetwijfeld toenemen, maar de behoefte om de eerste zakelijke contacten persoonlijk te leggen blijft bestaan. Reizen is hierdoor onvermijdelijk.

Centrale rol Azië

De Brit denkt dat het management van de ondernemingen zich zal moeten aanpassen aan de veranderingen die binnen de organisatie ontstaan door invoering van mobiel werken. Het persoonlijke contact tussen de medewerkers vermindert tenslotte. "De veranderingen in de sociale structuur vormen een belangrijk onderwerp. Er bestaan nog geen echte oplossingen", aldus Woudhuysen. De hoogleraar verwacht een toenemende globalisering, waarbij Azië ondanks de huidige crisis een centrale rol speelt. Deze globalisering en de steeds kleinere computers zijn impulsen voor telewerken.
Woudhuysen ziet echter een aantal problemen. "De kosten van een telefoongesprek of fax vanuit Azië zijn te hoog. Dit moet veranderen, want Azië heeft de toekomst", aldus Woudhuysen. Ook de gebrekkige convergentie tussen de computer-industrie en telecom staan telewerken vanuit een ver werelddeel in de weg. "Het verloopt allerminst zonder plooien." De futuroloog noemt als mogelijke oplossing de verbinding tussen intranetten van leveranciers met die van partners, klanten en aandeelhouders.  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-15T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.