Overheid pompt zeven miljoen in 'Nederland gaat digitaal'

' ICT onder één vlag' moet gebruik stimuleren

Dit artikel delen:

Nederland gaat digitaal. Onder deze slogan schaart de overheid een aantal initiatieven die het gebruik van ICT in Nederland moet bevorderen. Voor de campagne is een bedrag van zeven miljoen gulden vrijgemaakt. Vijf bewindslieden presenteerden vorige week het nieuwe logo dat zij voortaan in de communicatie van hun ICT-initiatieven willen gaan gebruiken.

De mogelijkheden die ICT biedt, worden in Nederland nog niet optimaal benut. We moeten ICT snel oppakken anders verspelen burgers, overheid en bedrijfsleven belangrijke kansen", verklaart minister Jorritsma van Economische Zaken. Het is volgens haar een taak van het rijk om daarvoor de noodzakelijke ruimte te bieden. "Vanaf nu biedt de overheid iets extra's een krachtige gezamenlijke aanpak. De verschillende ministeries willen informatie over ICT voortaan onder één vlag presenteren en bovendien alle andere overheidsinstellingen prikkelen om die vlag ook te gebruiken", aldus Jorritsma die voor dit en volgend jaar zeven miljoen gulden beschikbaar stelt voor een voorlichtingscampagne over de kansen die ICT het midden- en kleinbedrijf biedt.
De campagne is vooral gericht op het elektronisch zakendoen en omvat een aantal advertenties, brochuremateriaal en televisiespotjes. Ook organisaties als bedrijfsschappen en Syntens, het innovatienetwerk voor ondernemers, worden ingeschakeld. Deze laatste organisatie heeft in haar vijftien vestigingen een demonstratiecentrum voor elektronische handel ingericht.

Trapveldjes

Minister Van Boxtel voor Grote Steden en Integratiebeleid brengt zijn 'digitale trapveldjes' onder het logo 'Nederland gaat digitaal'. Dat zijn plekken in achterstandswijken van grote steden waar mensen met computers kunnen leren omgaan. Ook gaat hij gemeenten middelen ter beschikking stellen om hun websites beter te kunnen inzetten in hun relatie met de burgers.
Minister Hermans van Onderwijs meldde eveneens een aantal initiatieven onder 'Nederland gaat digitaal' voort te zetten. De invoering van computers op de scholen en de aansluiting van alle 12.000 onderwijsinstellingen op Internet zijn daarvan de meest in het oog springende. De overheid heeft daarvoor 1,7 miljard gulden uitgetrokken voor deze kabinetsperiode. Daarna is jaarlijks 350 miljoen gulden beschikbaar. Hermans wil binnen twee jaar alle scholen op Internet hebben aangesloten. Daarvoor komen extra middelen uit de voorjaarsnota beschikbaar.
Alle uitingen over 'Nederland gaat digitaal' zijn te vinden op de website http://www.nederlandgaatdigitaal.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-05T00:00:00.000Z Cok de Zwart