Digitaal hoger onderwijs

Laptop en website breiden mogelijkheden uit

Dit artikel delen:

Het hoger beroepsonderwijs in zowel Groningen en Arnhem breidt de digitale scholingsmogelijkheden verder uit. De faculteit economie van de Heao in Arnhem biedt studenten een laptop computer. De Hanzehogeschool Groningen onthult een websites voor elektronisch leren.

De aanbieding van de Heao geldt voor zowel studenten als personeel van de school in Arnhem en Nijmegen. Komend schooljaar moet een draadloos netwerk het mogelijk maken dat eerstejaars studenten overal in en om het schoolgebouw zonder kosten kunnen internetten en e-mailen, zo prijst de school haar aanbieding. De computer kost 3500 gulden. De school heeft een bank bereid gevonden zo nodig studenten dat bedrag te lenen.
De aanschaf van de draagbare computer is niet verplicht, stelt de school, maar wordt wel aangeraden. Het draadloze netwerk is tenslotte bedoeld voor digitaal onderwijs. Daarmee begint de Heao eveneens in september.

Groningen

Met digitaal onderwijs begint ook de faculteit Economie van de Hanzehogeschool in Groningen. Daar komt een beveiligde website, die informatie geeft over de studie: huishoudelijke mededelingen als roosterwijzigingen en agenda's. Ook zijn er handleidingen en ander studiemateriaal te vinden. Iedere studiegroep krijgt op de website een eigen digitale kamer.
Na een proef vorig jaar met de website reageerden 86 procent van de studenten en 78 procent van de docenten positief. De driehonderd medewerkers en docenten krijgen bijscholing van de Hanzehogeschool; ze moeten leren het lesmateriaal anders te structureren voor gebruik via de website. De komende jaren wordt de website ook ingezet voor de faculteiten Techniek, Gamma en Kunsten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-04T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.