Managed hosting door True

IT-sector in VS is motor economische groei

 

De Amerikaanse IT-sector groeit twee keer zo snel als de algemene economie. Vooral bij het zakendoen via Internet is sprake van een explosieve stijging. Dit blijkt uit het rapport The emerging digital economy, uitgegeven door het Amerikaanse ministerie van Handel.

De IT-industrie geeft werk aan 7,4 miljoen mensen, van wie sommigen tot de best gesalarieerden van de Verenigde Staten behoren. Hun gemiddelde inkomen bedraagt 46 duizend dollar per jaar. Het gemiddelde in het Amerikaanse bedrijfsleven bedraagt 28 duizend dollar. De sector software en computer-dienstverlening haalt zelfs een gemiddelde van 56 duizend dollar.

Internet

Duidelijker dan bij voorgaande studies blijkt dat de huidige hausse in de economie voor een belangrijk deel te danken is aan de IT-sector. Zonder de vooruitgang op IT-gebied zou de inflatie vorig jaar meer dan een procent-punt hoger hebben gelegen. Over de handel via Internet is men optimistisch. Bedrijven gaan steeds meer langs elektronische weg onderling zaken doen. Business-to-business via Internet zal omstreeks 2002 de grens van driehonderd miljard dollar passeren.
Het Internet-verkeer verdubbelt nog steeds elke honderd dagen. Het rapport vergelijkt Internet als medium met radio en televisie. Binnen vier jaar na de start zaten vijftig miljoen mensen regelmatig op Internet. Radio deed daar 38 jaar over en televisie dertien jaar. Momenteel heeft Internet honderd miljoen gebruikers, tegenover amper drie miljoen vier jaar geleden.

Beperking regelgeving

Het rapport pleit voor zo min mogelijk regulering; hoe minder regelgeving, belastingen en censuur, hoe beter. De overheid kan volstaan met juridische kaders scheppen waarbinnen de partijen die deelnemen aan de elektronische handel zelf regels kunnen maken. De Amerikaanse regering is niet van plan extra belasting te heffen op e-handel. Clintons IT-adviseur Ira Magaziner zei vorige week dat Internet-transacties op dezelfde manier moeten worden belast als gewone winkelverkopen.  CORR.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1380868). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×