Wederopbouw internet Irak

Dit artikel delen:

De wederopbouw van Irak betreft niet alleen het herstel van reguliere voorzieningen en infrastructuur, zoals water en wegen, maar ook internet. Telecom- en internetbedrijven zien brood in de Irakese verbinding met het wereldwijde netwerk.

Tot op heden zijn domeinnamen die eindigen op de landsextensie .iq niet vrijelijk verkrijgbaar. Dit komt voort uit handelssancties tegen het voormalige bewind van dictator Saddam Hussein. De verkoop van domeinnamen met die uit marketingoogpunt interessante extensie zou de internet-wederopbouw van Irak kunnen bekostigen.
De Britse internetaanbieder Onega heeft een - naar eigen zeggen - onafhankelijke organisatie opgezet die bedrijven en instituten samenbrengt voor de bouw van een volwaardige internetinfrastructuur voor Irak. Deze Commissie voor Informatietechnologie Reconstructie (Citri) wil zich onder meer bezighouden met de domeinnamenverkoop.

Bagdad-blog

De Irakese internetinfrastructuur is sinds eind maart grotendeels vernietigd. Gerichte inslagen van Amerikaanse raketten hebben toen servers en satellietschotels van het ministerie van Informatie in Bagdad vernietigd. De uitschakeling van het Irakese telecomsysteem betekende ook het eind voor het veelgelezen webverslag (blog) van Bagdad-inwoner 'Salam Pax'.< BR> 
Citri: http://www.citri.org
'Salam Pax': http://dear_raed.blogspot.com/


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben pas terug uit Irak en daar was internet hoor. Ik begrijp niet zo goed wat men schrijft.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-25T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.