Informatiedienst mkb 'live' op Internet

Reclame en promotie kosten miljoenen

Dit artikel delen:

DELFT - MKB-net moet uitgroeien tot het grootste 'business-to-business' netwerk van Nederland. Met die ambitie is 'informatieloket voor ondernemend Nederland' van start gegaan.

Jan Kamminga, scheidend voorzitter van de ondernemersorganisatie MKB Nederland, verrichtte vorige week de officiële opening van het vele miljoenen guldens kostende MKB-net. Alleen al aan reclame en promotie zullen enkele miljoenen worden uitgegeven. Via deze 'site' op Internet kunnen ondernemers toegang krijgen tot alle informatie en elektronische diensten die noodzakelijk zijn voor hun bedrijfsvoering.
MKB Nederland heeft de exploitatie van dit netwerk ondergebracht in een zelfstandige organisatie, eveneens MKB-net geheten. Daartoe wordt samengewerkt met een aantal strategische partners, die ook weer fors in dit Internet-project zullen investeren. De partners zijn PTT Telecom, Hewlett-Packard, Rabobank, Planet Internet, Rabobank, Exact Software en Microsoft.

Open en gesloten

Het nieuwe net omvat een vrij toegankelijk openbaar gedeelte met algemene informatie. Daarnaast is er een besloten deel dat alleen voor abonnees open staat. In deze tweede schil zitten informatie en elektronische diensten. Dun & Bradstreet zet daar handelsinformatie op over het Nederlandse bedrijfsleven. Ook kan de abonnee tegen een sterk gereduceerd tarief de kredietwaardigheid van bepaalde afnemers toetsen. Verder is daar informatie over sociale zekerheid en arbeidsomstandigheden te vinden. Daartoe is met de Databank van de bedrijfsvereniging Detam een contract afgesloten.
Met Marketing Data, een samenwerkingsverband van Sdu en Roccade, is een overeenkomst gesloten voor de verspreiding van informatie uit vijfhonderd vakbladen. MKB-net voert momenteel nog onderhandelingen met een groot aantal bedrijven en organisaties. Het is de bedoeling dat ondernemers en vrije beroepsbeoefenaren voor al hun informatiebehoefte op het net terecht kunnen. Tenslotte kent dit netwerk nog een derde schil, waartoe uitsluitend abonnees toegang hebben die tegelijk lid zijn van een aangesloten branche-vereniging.
Men streeft er naar een uniek informatieloket te zijn zonder wachttijden, zonder leveringstermijnen en zonder tijdrovende verwijzingen naar andere adressen. De ondernemer kan met de dienst een lease-contract afsluiten voor de levering van alle benodigde apparatuur, software en kennis.
MKB-net verwacht tegen het eind van dit jaar ongeveer 15.000 ondernemers te hebben aangesloten. Met de eigen Internet-dienst van de Rabobank zal worden samengewerkt. Afgesproken is dat alle zakelijke abonnees van deze Trefpunt-dienst het aanbod krijgen lid te worden van het MKB-net. Deze laatste organisatie krijgt daarvoor een vergoeding van de Rabobank. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-26T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.