Telco wijt vertraging kennisnet aan onderaannemers

KPN blaft terug

Dit artikel delen:

Nltree houdt KPN grotendeels verantwoordelijk voor de vertraging van de oplevering van Kennisnet. KPN wijst deze beschuldiging van de hand.

Vorige week stelde directeur van Nltree Eric Zegwaart in Computable dat KPN afspraken over aansluitingen van scholen niet nakomt. KPN is niet blij met de beschuldiging van Nltree, laat woordvoerster Martine Kooreman weten. Volgens haar lag de oorzaak voor vertraging bij de twee onderaannemers van kabelbedrijf Essent, Landis en Getronics.
De twee bedrijven zouden de Isdn-lijnen niet juist hebben aangevraagd. De Isdn-lijnen nodig hadden voor het aansluiten van scholen werden té ver van te voren gereserveerd. "KPN houdt die lijnen na de afgesproken datum nog tien dagen vast. Duurt het langer, dan halen we de lijn weer van de lijst. Er zijn meer wachtenden."
Volgens Kooreman kwam het geregeld voor dat monteurs van Landis en Getronics pas vele dagen na het verstrijken van de reservering bij de KPN de lijn opvroegen. "Logisch dat het dan misgaat."
KPN heeft de bedrijven nogmaals gewezen op de reserveringstermijn. De Isdn-oplevering verloopt sindsdien probleemloos, meldt Kooreman.
Het telecombedrijf stelde Nltree voor om niet via Essent of de twee installatiebedrijven, maar rechtsreeks met KPN te onderhandelen over de Isdn-reserveringen. "Het aantal schakels tussen Nltree en KPN is te groot." De telco wacht nog op een reactie van Nltree.
Getronics-woordvoerder Herbert van Zijl weet van de eerdere problemen met de Isdn-oplevering. Die zijn verleden tijd, en het bedrijf heeft dan ook geen klagen over de samenwerking. Landis sluit zich bij dit laatste aan.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-27T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.