Agenten versnellen ontwikkeling Internet

Dit artikel delen:

Onderzoeksbureau Ovum heeft een studie gepubliceerd waaruit blijkt dat 'agenten-technologie' de ontwikkeling van Internet gaat versnellen. Agenten-software heeft vier basiskenmerken, te weten autonomie, intelligentie, mobiliteit en communicatie. Deze software fungeert als intermediair tussen eindgebruikers en Internet en het is een ontwerpmodel voor softwaresystemen.

"De ontwikkeling van Internet heeft tot nu toe gezorgd voor een verschuiving van de toegang tot informatie naar de bezorging van informatie. Dat is slechts het eerste stadium in de Internet-evolutie", zegt Christine Guilfoyle, auteur van het onderzoeksrapport. Internet is een interactief medium. Agenten bieden volgens Ovum de mogelijkheid om niet alleen de inhoud, maar ook de vorm van de interactie met de eindgebruiker af te stemmen op zijn individuele wensen. Ze worden in die redenering een belangrijke katalysator voor 'electronic-commerce', het kopen via Internet.
Ondanks de potentiële mogelijkheden waarschuwt Ovum ook voor de mogelijke problemen. Door de ontwikkeling van agenten wordt Internet sneller, betrouwbaarder, gebruikersvriendelijker en wordt het ontsloten voor niet-technische gebruikers. Deze software is zeer complex en moeilijk te ontwerpen en te ontwikkelen. Als de prestaties van Internet niet verbeteren, zullen meer gebruikers diensten op het Net links laten liggen.
"Agenten moeten voor consumenten zeer gebruikersvriendelijk zijn. Bovendien moeten ze veilige transacties bewerkstelligen en de privacy respecteren van de persoon waarvoor ze intermediëren", zegt Guilfoyle. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-18T00:00:00.000Z Roy op het Veld