Peregrine koopt Harbinger

Dit artikel delen:

Peregrine Systems betaalt 2,1 miljard in aandelen voor het binnenhalen van Harbinger Corporation. Deze vroegere edi-specialist ontpopt zich steeds meer als elektronisch inkoopbedrijf.

Door de aankoop krijgt Peregrine de beschikking over harbinger.net: de online-marktplaats van Harbinger. Daarmee vergroot het de keuzemogelijkheden voor zijn klanten, omdat Peregrine tot dan toe alleen zaken deed met Commerce One.
Peregrine Systems heeft in de loop der jaren al vele gedaantes ondergaan. Begonnen als softwareleverancier voor mainframes in de jaren tachtig bood het in de jaren negentig helpdeskdiensten aan voor client/server- en mainframeomgevingen. Inmiddels levert het Amerikaanse bedrijf oplossingen voor infrastructuurmanagement en inkoop. Het heeft deze oplossingen ook werkbaar gemaakt voor intranet en Internet.
Ook Harbinger moest de afgelopen jaren zijn beleid en organisatie voortdurend aanpassen. Begonnen als specialist op het gebied van electronic data interchange ontwikkelde het bedrijf zich eind jaren negentig als aanbieder van geïntegreerde oplossingen voor elektronische handel. Vorig jaar besloot Harbinger al zijn klanten over te zetten van zijn edi-netwerk naar een Internetomgeving (harbinger.net).
De twee Amerikaanse bedrijven zijn samen goed voor een omzet van 400 miljoen dollar en een personeelsbestand van 2500 mensen. Zowel Peregrine (ongeveer 35 mensen) als Harbinger (circa 25 mensen) zijn in Nederland actief zijn.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-14T00:00:00.000Z Rik Sanders