Internet wint aan snelheid

Dit artikel delen:

De prestaties van Internet lagen in de eerste twee maanden van dit jaar 60 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Dit zegt het Amerikaanse bedrijf Keynote Systems dat een index bijhoudt van de algemene Internet-snelheid. Keynote meet hoe lang het duurt voordat een bepaalde Web-pagina op het scherm verschijnt. Dagelijks meet men elk kwartier de veertig meest geraadpleegde (Amerikaanse) websites tijdens kantooruren. Men meet daarbij vanuit 27 verschillende stedelijke gebieden in de VS. De gemiddelde tijd dat het duurt voordat een pagina op het scherm wordt getoond bedroeg in februari 24,39 seconden.
In Nederland houden ook diverse instanties de prestaties van Internet in de gaten. Zij passen echter andere methoden toe. Bijvoorbeeld de Ivis-index van Netcast meet op basis van mensen die vrijwillig hun verbinding laten testen. In België laat het blad Clickx continue de prestatie van een aantal Internet-aanbieders meten door naar verschillende websites te 'pingen', dat wil zeggen een aantal bytes sturen naar sites, die daarop antwoord teruggeven. Hoe langer het duurt en hoe meer verstuurde pakketten niet aankomen, hoe slechter de provider.
De Ivis-index geeft overigens een iets afwijkend beeld van Nederlandse situatie ten opzichte van de Verenigde Staten. In ons land is de snelheid van Internet in de afgelopen twee jaar nauwelijks toegenomen.  AM
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-10T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.