'Je bent wel of niet geschikt'

Petra Ferdinand, technisch projectleider Wolters Kluwer Nederland

Dit artikel delen:

Van vertaler van software maakte Petra Ferdinand de overstap naar technisch projectleider bij Wolters Kluwer. Voor haar was de sollicitatie geen nagelbijtende ervaring. "Uit zo'n eerste gesprek komt altijd iets positiefs. Je bent wel of niet geschikt voor de functie. In het laatste geval kom je daar in ieder geval op tijd achter."

Wat doet een vertaler van software?
"Je vertaalt alles wat in een buitenlandse taal op het scherm verschijnt, inclusief de bijbehorende documentatie. Ik heb gewerkt bij IBM, Peoplesoft en Microsoft. De laatste jaren was ik als projectcoördinator vooral verantwoordelijk voor de continuïteit en de kwaliteit van vertaalprojecten. Ik wilde mij graag verder specialiseren. In de afgelopen jaren had ik al wat internet-kennis opgedaan en enkele sites gebouwd. Op een site vind je dezelfde beknoptheid die je ook bij een technische vertaling nodig hebt."
 
Waarom reageerde je uitgerekend op deze advertentie?
"Het was een heel duidelijke advertentie. Ze vroegen een projectleider bij een internetcenter. Daarnaast wilde ik altijd al graag bij een uitgeverij werken. Dat geromantiseerde beeld van mensen die met manuscripten langs boekenkasten lopen, heb je op een internetcenter natuurlijk niet. Het plannen en anticiperen dat bij de functie van projectleider hoort, sprak mij wel aan. Die baan leek mij heel leuk."
 
Hoe hoog schatte je je eigen kansen in?
"Ze zochten iemand met projectervaring en technische kennis. Ik ben in zo'n gesprek gewoon heel eerlijk. Dan kom je er het snelste achter of het iets voor je is of niet. Ik wilde heel concreet weten wat de verdeling van de verschillende werkzaamheden was. Zij wilden alles weten over mijn werk. Op het eerste gesprek volgde na een maand een tweede gesprek met een manager van het internetcenter. Ik nam er ook een kijkje. Het maakte een heel prettige indruk. Pure technologie is bij Wolters Kluwer geen doel op zich. Het internetcenter is vooral een accelerator van de verschillende internetactiviteiten binnen het bedrijf. Het is een verzamelpunt van informatie waar sites worden gemaakt en beheerd. Ik hoorde vrij snel na het tweede gesprek dat ik het geworden was."
 
Moest je zelf toen nog lang nadenken?
"Over zo'n beslissing moet je niet te lang nadenken. Als ik mijzelf eerst moet overtuigen, klopt er iets niet. Voor je gaat solliciteren, moet je al weten wat je wilt. Anders zoek je ook bij de verkeerde bedrijven. Ik zocht een nieuwe baan als projectleider, maar wel met inhoud. Dit was precies de combinatie die ik zocht."
 
Peter Steeman

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-06T00:00:00.000Z Peter Steeman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.