Microsoft onarmt Internet vrij laat

Dit artikel delen:

SCHIPHOL - "We waren zo druk met andere technologieën dat het Internet er even bij ingeschoten is. Daarin komt nu verandering. We omarmen het en bouwen ondersteuning ervoor in onze produkten." Met die woorden opende Dilip Mistry, produktmanager Internet Platform & Tools van Microsoft, een bijeenkomst waarin het bedrijf de strategie rond het Net ontvouwde. "We staan aan het begin van de ontwikkeling van dit net en wij hebben ons voorgenomen het tot nu toe statische Internet dynamisch te maken."

Daartoe heeft het bedrijf Active X ontwikkeld, de verzamelnaam voor technologie om in web-pagina's actieve componenten op te nemen die vergelijkbaar zijn met de huidige Ole-objecten. Internet Explorer 3.0, dat nu in de bèta-fase verkeert, ondersteunt reeds de Active X-controls die compatibel zijn met Ole-controls. De component Scripting maakt het mogelijk om script-talen zoals Vbscript en Javascript uit te voeren. Microsoft heeft daartoe een licentie-overeenkomst met Sun Microsystems gesloten voor ondersteuning van de programmeertaal Java.
De component Multimedia zal bestaan uit de ondersteuning van Direct 3D, een snelle weergave van 3D-objecten, en Activemovie dat mogelijkheden biedt om geluid en bewegend beeld vanaf het Internet weer te geven. Het derde onderdeel van de Multimedia-module is Active Vmrl, volgens het bedrijf de nieuwe generatie in verlevendigde web-pagina's.

Open standaard

"Net als Ole is Active X een, door iedereen te gebruiken, goed gedocumenteerde open standaard. Daarmee onderscheidt het zich van de plug-ins van Netscape", aldus Mistry. "Bovendien zullen we om het succesvol te maken ons ook concentreren op andere platformen zoals Apple en Unix." Microsoft heeft daartoe een overeenkomst gesloten met Macromedia dat de Active X-technologie overzet naar het Macintosh-platform, en met Bristol en Mainsoft die de integratie in Unix ter hand nemen.
In de tweede helft van dit jaar zal zowel voor Windows 96 als NT 4.0 een 'Internet add-on' beschikbaar komen, waaraan nu onder de codenaam Nashville gewerkt wordt. Deze toevoeging zal bestaan uit de Internet Explorer 3.0 en een nieuwe Explorer waarin zowel de Internet- als de Windows-bronnen zijn weergegeven. HD

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-05T00:00:00.000Z Hans Doorn
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.