Gebruik van internet in Nederland maakt spectaculaire groei door

Dit artikel delen:

Het gebruik van Internet in Nederland is sinds september vorig jaar explosief toegenomen.In een half jaar tijd steeg het aantal gebruikers dat de vraag: "Is men de afgelopen 14 dagen online geweest" positief beantwoordde van 2,7 tot 4,7 miljoen nu, de grootste toename die in Nederland tot dusver plaatsvond.

Dit blijkt uit onderzoek van het Amsterdamse bureau Pro Active International. Dit getal verschilt van het aantal mensen dat bevestigde thuis of op het werk in principe toegang tot Internet te hebben. Dit aantal nam het afgelopen halfjaar met ruim 1,5 miljoen toe tot 6 miljoen Nederlanders.
Liesbeth Hop, directeur van het onderzoeksbureau meent dat "de take-off van Internetgebruik in Nederland hiermee een feit is." De opkomst van gratis Internettoegang het afgelopen halfjaar is voor het merendeel verantwoordelijk voor deze versnelling.

Ingeburgerd

Opvallend is dat bij de leeftijdsgroepen jonger dan 35 jaar Internet behoorlijk ingeburgerd is. Van mensen tussen 15 en 24 jaar is 63 procent de afgelopen 14 dagen nog op Internet geweest; van 24 tot 35 jaar was dat 54 procent en de groep van 35 tot 49 steeg naar 54 procent. De 50-plussers blijven duidelijk achter; 14 procent van de mensen uit deze leeftijdscategorie meldt de afgelopen twee weken gebruik gemaakt te hebben van Internet. Dat is 11,5 procent meer dan een halfjaar ervoor. De drempel om te kopen op Internet lijkt ook geslecht. Internetgebruikers tussen de 24 en 35 jaar doen dat het meest, zo blijkt. Ruim 22 procent van hen heeft inmiddels iets aangeschaft via het net, 13 procent meer dan een halfjaar eerder.
Eenmaal op Internet blijkt de meest bezochte internationale site http://www.microsoft.com te zijn, gevolgd door zoekmachine altavista, zo onderzocht online onderzoeksbureau Multiscope. Nummer drie en vier waren chatserver http://www.icq.com en astalavista.box.sk, een site met informatie over softwarebeveiliging.  RSN

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-31T00:00:00.000Z Rob Sijpesteijn