NAI blijft in firewall-markt

Antivirus-divisie koppelt desktopproduct aan beheerconsole

Dit artikel delen:

Network Associates (NAI) wil, ondanks het recente afstoten van zijn Gauntlet-firewall, in de firewall-markt blijven. De McAfee antivirus-divisie van het bedrijf lanceert nu de nieuwe versie 7.5 van zijn desktop-product, die technologie in zich draagt van de ontmantelde PGP-divisie.

De firewall verschijnt in twee varianten: op-zichzelf-staand en op-afstand-beheerd. Het bereik van dit product loopt hiermee van thuisgebruikers tot grote bedrijfsnetwerken. "Ondernemingen hebben met onze e-Policy Orchestrator één centrale beheerconsole voor hun antivirus- en firewallsoftware", aldus Simon Leech, technisch consultant bij NAI.
De nieuwe firewall-versie heeft enige functionaliteit gekregen van netwerkoverzichtshulpmiddel Sniffer. "De Personal Firewall kan nu ook inbraakpogingen detecteren, bijvoorbeeld door op bepaalde poorten te letten."
Verder heeft het product een leermodus, zoals bijvoorbeeld concurrent Zone Alarm reeds heeft. "Pluspunt voor onze firewall is echter dat het uitgebreid te configureren is; met regels, maar ook met juist uitzonderingen daarop. En systeembeheerders kunnen zich op de hoogte laten houden middels diverse meldingsmethodes."

Bedrijfsbescherming

Leech weerspreekt het idee dat desktopfirewalls overbodig zouden zijn in grotere it-infrastructuren waar bedrijfs-firewalls dienst doen. "Een bedrijfs-firewall is absoluut nodig, maar ruim zestig procent van alle inbraakpogingen ontstaan intern."
"Bovendien kun je met desktopfirewalls andere, nieuwe aanvalsvormen voorkomen, zoals bijvoorbeeld combinaties van virussen, trojaanse paarden en wormen. Daarnaast is er nog het toenemende gebruik van laptops die dus niet altijd de bescherming van de bedrijfs-firewall genieten."
Microsoft gebruikt soortgelijke argumenten voor de simpele firewall die het meelevert met Windows XP. NAI ziet deze geïntegreerde functionaliteit echter niet als een bedreiging. "Je krijgt wat je betaalt, en de firewall in XP is een gratis product", doet Leech deze kwestie af.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-29T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.