Vrouwen in de nieuwe economie

Dit artikel delen:

De stichting Vrouwennetwerk Nederland organiseert komende donderdag in Almere een congres over de 'Kracht van de vrouw in de nieuwe economie'. Dagvoorzitter Marjo Smulders mikt op uitwisseling van succesverhalen van vrouwen die werken in de nieuwe economie.

De 150 kaartjes voor de bijeenkomst zijn drie weken van tevoren al vergeven. Smulders, directeur corporate ict bij Robeco, ziet daarin een teken dat de behoefte aan de discussie groot is. De helft van de deelnemers is aangesloten bij de stichting, de andere helft is introducé
De dagvoorzitter neemt zich voor de discussies op donderdag niet zweverig te laten worden. Ze hoopt uit te vinden wat er echt gaat veranderen door technische ontwikkelingen als e-mail, internet en WAP. "Het was een tijdlang in de mode om over de gevolgen van de nieuwe economie te praten. Ik wil realiteit brengen in de denkbeelden door het uitwisselen van ervaringen; we kiezen voor een zakelijke benadering."

Betere beslissingen

Alle sprekers op het congres zijn vrouw. De aftrap wordt verricht door minister van Economische Zaken Annemarie Jorritsma. Andere sprekers komen onder meer van de Indiase vestiging van softwareontwikkelaar Baan, de rijksuniversiteit Groningen en vacaturesite Monsterboard. Het is volgens een van de organisatrices, Jenny van de Kamp, niet de opzet om te filosoferen over de mogelijke veranderingen voor alleen vrouwen. Van de Kamp: "Het gaat om de mening van vrouwen over deze veranderingen in de gehele samenleving."
De voortschrijdende invloed van ict in de samenleving geeft volgens Smulders mensen meer het heft in handen. Mensen krijgen meer kennis, en kunnen op basis daarvan betere beslissingen nemen. Bedrijven moeten anders omgaan met klanten en personeel, voorspelt ze. Niet iedereen werkt meer van negen tot vijf, of op kantoor. Van de Kamp: "Deze nieuwe technologie heeft ook nadelen. Die willen we eveneens aan bod laten komen."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-30T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.