Chipper haakt aan bij Unisource-proef

Dit artikel delen:

Chipper sluit zich aan bij een proef van Unisource met snel en veilig geldverkeer via Internet. Chipper is het samenwerkingsverband van PTT Telecom en Postbank. Deze proef loopt al in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Via Internet kunnen op een veilige manier en tegen lage kosten betalingen worden verricht.

Nodig zijn een chipkaart en een apparaat dat is uitgerust met een chipkaart-lezer. Dit laatste kan een PC, een draagbare computer of een slimme telefoon met een display zijn. Bij de proef zijn verschillende partijen betrokken zoals chipkaart-leveranciers, banken, informatieverschaffers, computer- en telecommunicatiebedrijven.
Gerard Ketelaar, namens PTT Telecom verantwoordelijk voor de chipper, verwacht dat het Chipper-betalingssysteem de eerste commerciële proef voor Unisource's chipkaart-concept wordt. Een proef met de Chipper als kaart voor Internet-betalingen zal naar verwachting in juni van start gaan. PTT Telecom is van plan het Chipper-betalingssysteem voor gebruikers in het buitenland geschikt te maken.
Unisource werkt bij het experiment samen met AT&T. Chipkaart-protocollen bieden volgens Unisource de Chipper en andere initiatieven een internationaal bereik en een zeer goedkoop afrekensysteem. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-28T00:00:00.000Z Correspondent