Elektronisch betalen bij Eunet met Digicash-systeem

Dit artikel delen:

AMSTERDAM - Digicash, de Nederlandse ontwikkelaar van elektronische betaalsystemen (E-cash) via Internet, heeft het eerste grote contract afgesloten. Eunet, een aanbieder van Internet-diensten, gaat het consumenten mogelijk maken via E-cash betalingen te doen. Het systeem wordt als eerste gelanceerd in Finland, waar relatief veel mensen een Internet-aansluiting hebben.

Cliënten van de grootste bank van Finland, Merita, kunnen op het World Wide Web een 'virtuele geldautomaat' bezoeken. Ze kunnen rechtstreeks geld van hun bankrekening halen en in hun E-cash-'portemonnee' stoppen. Met dit geld kunnen ze elektronische betalingen verrichten aan elkaar en aan bedrijven die via Internet zakendoen.
De ondernemingen die E-cash accepteren, lopen uiteen van uitgeverijen tot aanbieders van koersinformatie. Binnenkort wordt het ook mogelijk tijdens het reizen door Europa een lokaal nummer te bellen en met E-cash te betalen voor de toegang tot Internet. Eunet, dat contacten heeft met meerdere grote banken, hoopt na een succesvolle introductie in Finland ook elders dit soort diensten te gaan bieden. Deze 'provider' is al in 41 landen actief. Volgens Wim Vink, algemeen directeur van Eunet, is E-cash met name geschikt voor 'het elektronisch drijven van handel'. Hij noemt het door David Chaum uitgevonden Digicash-systeem simpel en veilig. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-22T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.