Via Net.works wikt en weegt

Dit artikel delen:

Nu moederbedrijf Via Net.works in geldproblemen zit loopt het vorig jaar overgenomen PSInet Europe grote kans dat het weer te koop komt te staan.

Via Net.works heeft adviesbedrijf PricewaterhouseCoopers in de arm genomen om de acute geldnood te verhelpen door het bedrijf geheel of gedeeltelijk te verkopen. Een andere mogelijkheid is het vinden van nieuwe geldschieters. De onderneming zegt tot eind deze maand te hebben om nieuw geld aan te boren. Het bedrijf is nog niet winstgevend. De activiteiten in de verschillende landen komen volgens woordvoerder Pierre Schreiber niet in gevaar omdat de landenorganisaties zichzelf kunnen bedruipen.
Via Net.works, dat zich op de mkb-sector richt, is in Nederland gegroeid door overname van een aantal internetaanbieders, waaronder Bart. Vorig jaar kwamen er grotere klanten door de inlijving van PSInet Europe. Deze aanbieder van beveiligde computerruimtes heeft een datacentrum van tienduizend vierkante meter in Amsterdam. Daarnaast zijn er datacentra in België, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Volgens de vorig jaar teruggetreden directeur Nederland van Via Net.works Aharon Naftali is het heel goed mogelijk dat de Nederlandse vestiging van het internetbedrijf doordraait, ook al zit het moederbedrijf in de problemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-25T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.