CMGI ligt dwars bij overname Lycos

Dit artikel delen:

Investeringsmaatschappij CMGI, grootaandeelhouder van Lycos, zoekt een andere koper voor het Internet-portaal. CMGI gaat niet akkoord met de overname van Lycos door USA Networks. Vorige week protesteerde CMGI-president David Wetherall al door zich terug te trekken uit de directieraad van Lycos.

De directie van Lycos kwam vorige maand overeen voor 17 miljard dollar over te gaan in handen van de Amerikaanse kabeltelevisiemaatschappij USA Networks. CMGI, dat met een belang van 18,5 procent de grootste aandeelhouder is in Lycos, vind dit bedrag te laag. "Deze overeenkomst werkt niet in het voordeel van de aandeelhouders. Lycos is veel meer waard dan de marktprijs die de aandelen nu hebben", aldus een verontwaardigde Wetherall. Hij gaf in eerste instantie wel zijn goedkeuring aan de overeenkomst, maar veranderde kort daarna van mening.

Rechtszaken

De aandelenkoers van Lycos kelderde na de bekendmaking van de overname door USA Networks en het relatief lage bedrag dat deze op tafel legt. CMGI heeft dan ook consultancy Morgan Stanley Dean Witter & Co. ingehuurd om een andere overnamekandidaat te vinden. Lycos zegt echter zich nog steeds te willen verbinden met USA Networks. Ondertussen hebben vier andere aandeelhouders rechtszaken aangespannen tegen de directie van het Internet-bedrijf wegens het verstrekken van misleidende informatie. Enkele directieleden hebben namelijk kort voor de bekendmaking van de overname door USA Networks een flink aantal aandelen verkocht.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-19T00:00:00.000Z Jasper Bakker