Internet ontgroeit PC-wereld

Dit artikel delen:

"Internet zal de komende jaren uit de PC-wereld treden. Steeds meer mensen zullen via een televisietoestel of een GSM-telefoon toegang tot Internet willen krijgen. Aanbieders van Internet-toegang (ISP's) moeten daarop inspelen. Ze doen er verstandig aan zich om te vormen tot online service providers (OSP)."

Dit zei Michael van Swaaij, regional managing director AOL Bertelsmann Online, tijdens een ISP-congres in Amsterdam. Deze Nederlandse manager vertolkte daarmee het algemene gevoel op deze conferentie. Voor al deze verschillende apparaten moeten weer aparte diensten worden ontwikkeld. Het bieden van toegang tot Internet is een vrij gemakkelijk te leveren dienst. Moeilijker is het diensten te bedenken die de gebruiker leuk en interessant vindt. Het publiek vraagt om nuttige zaken.

Portalen

Veel discussie was er ook over de 'portalen'; sites waar de Internet-gebruiker over bijna elk belangrijk thema wel wat kan vinden. Volgens Van Swaaij zullen alleen de grootste 'portalen' succesvol zijn.
Toekomst hebben portalen die zich richten op een speciale categorie van diensten. Van Swaaij noemde als voorbeelden financiële dienstverlening, winkelen en veilingen. Alleen de beste portalen die het publiek met aantrekkelijke diensten kunnen binden, zullen winstgevend zijn.
De AOL-directeur gaf ook zijn mening over fusies en overnames. Deze hebben alleen zin wanneer alle diensten op hetzelfde grootschalige platform draaien. De merknaam en de mensen die je overneemt, hebben waarde. Het kopen van andere service providers louter om de abonnees is gevaarlijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-19T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.