Ahold duikt in e-handel

Dit artikel delen:

Ahold overweegt deel te nemen aan de Internet-inkoopsite van Sears en Carrefour, die vorige week is aangekondigd. Dat heeft het concern deze week bekendgemaakt op z'n jaarlijkse financiële persconferentie. Het levensmiddelenconcern gaat volgens topman Van der Hoeven in twee jaar 100 miljoen gulden in e-commerce investeren, zo zei hij tegen Computable.

Het concern heeft elektronische handel nu bij al z'n topprioriteiten geplaatst en verwacht dat de elektronische verkoop dit jaar zal verviervoudigen tot 480 miljoen. Het zoekt een technologische partner om verdere expansie in e-commerce te realiseren, onder meer voor het ontwikkelen van middleware. Volgens van de Hoeven stapt Ahold nu versneld over op Internetsystemen. Daarmee vervangt het de edi-systemen, waarin het de afgelopen jaren vele miljoenen geïnvesteerd heeft.
Het concern heeft nu zes sites die zijn bedoeld voor elektronische bestellen en elf andere sites. Dinsdagmiddag kondigde het de overname aan van grootverbruikleverancier US Foodservice, die ook al actief is met een grote e-commerce site. De omzet hiervan is 100 miljoen dollar.
Ahold zoekt ook partners voor het leveren van informatie, digitale producten en vermaak op zijn sites.   AG

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-10T00:00:00.000Z Arthur Graaff