Voorstel voor meer Internet-adressen

Dit artikel delen:

Het systeem van Internet-adressen is aan wijziging toe. Van de laatste toevoegingen waarmee elk adres eindigt, komen er meer varianten. Als een voorstel hiertoe wordt aangenomen komen er zeven nieuwe 'top-level' domeinnamen bij. Dit zijn 'arts' (cultuur en amusement), 'firm' (bedrijfsleven), 'info' (informatiediensten), 'nom' (individuele of persoonlijke nomenclatuur), 'rec' (recreatie en ontspanning), 'store' (handel) en 'web' (activiteiten aangaande het Web). Huidige toevoegingen als 'com', 'edu' en 'gov' blijven bestaan.

Het International Ad Hoc Committee heeft daartoe plannen op tafel gelegd. Dit comité verwacht hiervoor brede steun te krijgen in de Internet-gemeenschap. Het comité bestaat uit juristen, communicatiedeskundigen en leden van standaardisatie-instellingen. De eerste reacties op het voorstel zijn gunstig. Als alles meezit, kunnen de wijzigingen aanstaand voorjaar nog worden doorgevoerd. corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-07T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.