Grafiek: E-commerce bij de groothandel

Dit artikel delen:

De Nederlandse groothandel gebruikt e-handel in nog niet eenderde van de gevallen voor verkoop aan eindgebruikers. Bijna 40 procent van de groothandelaren zegt dat wel in ontwikkeling te hebben.

In de meeste gevallen gebruiken deze bedrijven e-commercie voor het verzamelen, uitwisselen en publiceren van informatie. Dit meldt Twynstra Gudde in haar onderzoek E-commerce bij de groothandel.
Uit het onderzoek blijkt dat groothandelsbedrijven minder gebruikmaken van elektronische handelsmogelijkheden dan andere Nederlandse grote bedrijven.
De belangrijkste motieven om wel aan e-handel te doen, komen dan ook voort uit de noodzaak mee te gaan met de huidige marktontwikkelingen. Het gebeurt niet omdat deze sector grote mogelijkheden ziet. Slechts 5 procent van de ondervraagden vindt het bijvoorbeeld noodzakelijk om e-commercie in te zetten om direct contact met de eindklant te onderhouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-03T00:00:00.000Z Henk Boot