Belang vacaturesites neemt toe

Dit artikel delen:

Het gebruik van internet bij het zoeken naar een baan is in een half jaar tijd gestegen met 11 procent. Dit blijkt uit cijfers van Pro Active, een bureau dat onderzoek doet op het gebied van internet. In maart 1999 zocht 46 procent van de werkzoekenden een baan via internet. Een half jaar later was dit gestegen naar 57 procent.

Ondanks de toenemende populariteit van internet, kijken de meeste mensen toch nog in de dag- en vakbladen naar personeelsadvertenties. Ruim 91 procent maakt gebruik van deze papieren bronnen. Het wereldwijde web staat op de tweede plaats. Persoonlijk netwerk en uitzendbureaus nemen de derde respectievelijk vierde plaats in.
Internet leent zich volgens het onderzoek bij uitstek voor het inwinnen van informatie over bedrijven en het zoeken naar vacatures. Ook gaan sollicitanten over tot actie. Ongeveer 19 procent stuurt per e-mail een curriculum vitae op en evenveel mensen communiceren via de elektronische post over de vacature. Ruim 10 procent geeft zich op voor een persoonlijke e-maildienst die passende banen selecteert.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-18T00:00:00.000Z Michiel Couzy