Handelssysteem ICL op Internet

Dit artikel delen:

Het Britse IT-concern ICL bouwt een volledig elektronisch handelssysteem op Internet. Naar eigen zeggen wordt dit het 'eerste' virtuele bedrijvenpark ter wereld. Bedrijven kunnen via dit park op Internet heel direct met elkaar zakendoen.

Centraal in het handelssysteem komen een zoekmechanisme voor produkt/bedrijfscombinaties en orderverwerking, compleet met controle op de levering van goederen, kredietcontrole en beveiligde betaling via Internet. In dit deel van het systeem gaan financiële en andere instellingen participeren, zoals banken en expediteurs. ICL hoopt al snel 40.000 deelnemers te krijgen. Binnen een paar jaar wil men op 250.000 ondernemingen zitten.
ICL zet dit project op met steun van het Britse ministerie van Handel en Industrie. Als eerste stap wordt een interactieve directory van Britse ondernemingen opgezet. Dit eerste project is een overheidsinitiatief met als doel bekendheid te geven aan ondernemingen die (meer) willen gaan exporteren. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-07T00:00:00.000Z Correspondent