Telewerken neemt hoge vlucht

Dit artikel delen:

Het aantal telewerkers in Nederland zal zich de komende twee jaar verdubbelen. Dit blijkt uit een onderzoek van bureau Heliview.

De resultaten duiden op een snelle groei van werken op afstand. In Nederland biedt momenteel 12 procent van de bedrijven en instellingen met computers werknemers de mogelijkheid om buiten het kantoor te werken. Dat komt neer op 16.500 vestigingen. Ook gaan binnen de organisaties steeds meer mensen telewerken. Dit resulteert in een stijging van 83.000 eind 1999 tot 152.000 twee jaar later. Nagenoeg een verdubbeling.
Heliview constateert eveneens een verandering in de manier waarop de telewerkers contact leggen met hun bedrijf. Op dit moment doen zij dit nog voornamelijk op de traditionele manier, dat wil zeggen per telefoon of fax. De komende twee jaar zullen de telewerkers vaker inloggen op het bedrijfscomputernetwerk. Zij moeten dan bij voorkeur beschikken over een Isdn-verbinding. Het gebruik van deze technologie groeit dan ook in twee jaar van 19 tot 55 procent van de vestigingen met telewerkers.
Het belang van de inrichting van de thuiswerkplek neemt ook toe. Eind 1998 nam nog maar 32 procent van de bedrijven dit voor rekening. Nu is dit al 39 procent.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-04T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.