Managed hosting door True

Pica met dienst Webdoc op Internet

 

LEIDEN - Het Centrum voor Bibliotheekautomatisering Pica en zijn Amerikaanse zusterorganisatie Research Libraries Group (RLG) gaan samenwerken bij de verdere ontwikkeling van Webdoc, een project dat tot doel heeft om documenten via Internet te leveren.

De dienstverlening houdt in dat eindgebruikers van bibliotheken elektronische documenten kunnen zoeken en opvragen in de catalogus van Webdoc, die zowel op de Pica- als Rlg-hostcomputer beschikbaar gesteld wordt. De Webdoc-collectie bevat een groot aantal tijdschriftartikelen, beeldmateriaal en andere primaire bronnen. Deze maand start in Nederland en Duitsland een proefproject. Amerika volgt in september. Pica en Rlg willen ook commerciële documentenleveranciers bij het project betrekken. De eerste samenwerkingsovereenkomst is onlangs met Kluwer Academic Publishers ondertekend.
Webdoc is de eerste fase van een samenwerking tussen Pica en Rlg met het uiteindelijke doel gebruikers een gestroomlijnde toegang te verlenen tot zowel papieren als elektronische documenten. Ook willen de partners één interface ontwikkelen ten behoeve van zowel het elektronische als conventionele interbibliothecaire leenverkeer. Pica en Rlg willen gezamenlijk software en geïntegreerde eindgebruikersdiensten gaan aanbieden aan bibliotheken en eindgebruikers in zowel Europa als Amerika. CZ

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1421763). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×