Unisys biedt consument Internet via Cyberkiosk

Dit artikel delen:

AMSTERDAM - Unisys Nederland heeft een Cyberkiosk ontwikkeld, die naar haar eigen zeggen uniek in de wereld is. Unisys biedt reizigers de mogelijkheid onderweg even Internet op te gaan. In winkelcentra, stations en andere openbare gelegenheden komen speciale Internet-kiosken te staan. Met een magneetkaartje kan de gebruiker voor een luttel bedrag rondneuzen op Internet, zonder dat een eigen toegang via een access provider nodig is. Deze magneetkaart kan ter plekke worden opgewaardeerd, als iemand meer tijd nodig heeft.

Unisys zegt als eerste een Internet-kiosk op de markt te brengen. Deze selfservice-terminal is volgens Unisys geschikt voor Internet- cafés en andere publieke plaatsen. Gedacht wordt aan McDonalds, luchthavens en postkantoren.

Robuust

De terminal zit in een solide kast, waardoor het apparaat niet snel kapot kan gaan. De kiosk is voorzien van een touch-screen scherm in plaats van een muis. Speciale software stelt de gebruiker in staat zonder hulp op Internet te kijken. Een 3,5 inch diskette-eenheid maakt het mogelijk uitsluitend informatie weg te schrijven. Het lezen van de diskette is om veiligheidsredenen namelijk niet mogelijk. Met een ingebouwde printer kunnen gegevens worden afgedrukt. De cursor is aan te sturen met een touch-pad.
Unisys Nederland heeft bij de ontwikkeling van de kiosk samengewerkt met de Franse poot van Unisys in Villers-Ecalles. Het kleurenbeeldscherm biedt ook een touchscreen optie. De kiosk kan door zijn beperkte afmetingen in vrijwel iedere ruimte vrijstaand worden opgesteld. Als de beheerder van de kiosk dat wenst, kan het apparaat ook geschikt worden gemaakt voor de acceptatie van andere kaartvormen. Een smartcard is bijvoorbeeld zonder meer aan te sluiten. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-26T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.