Green Valley zoekt nieuwe vlaktes

Internetbedrijf wil snelle groei bij gemeenten kopiëren in zorgsector

Dit artikel delen:

Internetsoftwareleverancier Green Valley krijgt een kapitaalinjectie van bijna een half miljoen euro. Daarmee wil de Delftse firma hetzelfde kunstje flikken in de gezondheidszorg als bij de lokale overheid: in korte tijd voet aan de grond krijgen.

Green Valley levert het content- en kennismanagementsysteem Discovery Server R4. De firma boekt er vooral succes mee bij gemeenten die op zoek zijn naar frontoffice-oplossingen voor intranet- en webportalen. "Onze groei verloopt voorspoedig", zegt medeoprichter Michiel Riedijk. "In 2002 is de omzet met 100 procent gestegen naar iets minder dan twee miljoen euro en we maken winst. Bij ons werken nu circa dertig mensen."
Riedijk richtte samen met Rens Boogerd in 1995 tijdens hun studie aan de TU Delft Green Valley op. In 1998 maakte het duo er na hun afstuderen een professioneel bedrijf van. In eerste instantie ontwikkelden ze maatwerkoplossingen voor kennis- en documentmanagement op internet. Hieruit ontsproot het softwareproduct Discovery Server, waarmee de twee na hun eerste kapitaalinjectie in 2000 voortaan de boer opgingen. Riedijk: "Inmiddels komen de inkomsten voor 70 procent uit licenties en onderhoud."
Speerpunt werd de (lokale) overheidsmarkt. Net op tijd, want volgens Riedijk was de concurrentie vooral in de laatste kwartalen hevig. Green Valley bedient inmiddels ruim vijfentwintig gemeenten, voornamelijk middelgrote en grote. Sommige nemen het totale product af. Andere, waaronder Rotterdam en Utrecht, gebruiken alleen de delen voor het online verstrekken van bestuurlijke informatie. Hij denkt de klantenkring te kunnen uitbreiden naar zo'n vijftig gemeenten. "Het is een vervangingsmarkt waar gemeenten hun eerste generatie, vaak nog statische, websites willen vernieuwen."

Lange adem

Om te kunnen blijven groeien, wil het softwarebedrijf met wederverkopers in zee en kijkt het naar andere markten, zoals de gezondheidszorg. "Dat is een sector die op het vlak van e-healthcare vergelijkbare kansen biedt als de overheid", zegt Riedijk. Samen met de Groningse webbouwer The Missing Link Company gaat Green Valley deze markt bewerken. Hiervoor en om het ontwikkelteam te kunnen uitbreiden zocht de firma nieuw kapitaal en klopte het aan bij Mees Pierson. Die verwees door naar participatiemaatschappij Synergia en Tri-Art (een groepje informal investors). "Investeerders zijn duidelijk voorzichtiger zijn geworden door het verslechterde ict-klimaat", merkt hij op. "We hebben negen maanden onderhandeld en zijn flink doorgelicht. Uiteindelijk kregen we een investering van bijna een half miljoen euro."

 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-24T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.