TIE als eerste Internetbedrijf naar de beurs

Dit artikel delen:

Het Hoofddorpse bedrijf TIE vraagt in februari als eerste Internetbedrijf een notering aan de NMax van de Amsterdamse effectenbeurs aan.

Daarmee steekt het World Online, dat in maart naar de beurs wil, de loef af. Met de beursgang wil TIE kapitaal aantrekken om overnames, in onder meer de Verenigde Staten, te financieren. Ook wil het meer kunnen investeren in productontwikkeling en marketing en verwacht het middels de beursgang de naamsbekendheid te verhogen. Het bedrijf wil deels via acquisities en deels op eigen kracht snel verder groeien. De omzet ligt rond de achttien miljoen gulden.
TIE werd twaalf jaar geleden opgericht als EDI-TIE en leverde oplossingen op het gebied van electronic data interchange voor het afhandelen van transacties op de zakelijke markt. Het bedrijf besloot vorig jaar om door te gaan als Internetsoftwarebedrijf. Met inmiddels een personeelsbestand van 160 werknemers biedt het nu oplossingen aan voor het elektronische handelsverkeer tussen zakelijke partners op Internet. De software maakt het mogelijk applicaties te koppelen en transacties af te handelen. TIE-directeur Dick Raman zegt dat de op de XML/EDI-standaard gebaseerde oplossingen vooral bedoeld zijn voor de virtuele marktplaatsen.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-28T00:00:00.000Z Rik Sanders