Eerste oordeel Wipo over domeinkaping

Dit artikel delen:

De internationale organisatie voor intellectuele eigendom Wipo heeft voor het eerste een uitspraak gedaan over kaping van domeinnamen.

De Wereld Worstel Federatie (WWF) had de zaak aangespannen bij de VN-organisatie. Een inwoner van Californië had de domeinnaam http://www.worldwrestlingfederation.com geregistreerd. Drie dagen na de inschrijving klopte hij aan bij de WWF met het voorstel de naam met een aanzienlijke winst over te dragen.
De WWF maakte vervolgens gebruik van de Wipo-arbitrage. Een panel van drie rechtsgeleerden stelde de Federatie in het gelijk. De aangeklaagde Amerikaan mag de domeinnaam niet gebruiken, omdat deze teveel lijkt op het merk van de WWF. Bovendien had hij de naam te kwader trouw geregistreerd en heeft hij geen enkel belang bij het gebruik hiervan.
De Wipo mag zich sinds 1 december vorig jaar buigen over het kapen van domeinnamen, die eindigen op .com, .net en .org. De WWF had de zaak op 2 december aangespannen.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-21T00:00:00.000Z Michiel Couzy