Website voor uitruil gedetacheerde IT'ers

Dit artikel delen:

Het Nederlandse consultancybedrijf Alternet heeft een nieuwe internetsite gelanceerd die detacheringbureaus voor automatiseerders de mogelijkheid biedt met elkaar in contact te treden en elkaar aan te vullen.

Volgens het bedrijf kunnen de Nederlandse detacheerders op deze manier elkanders tekorten aan automatiseerders wegnemen. Inmiddels hebben zich al meer dn honderd gebruikers ingeschreven. Volgens de initiatiefnemer maken ook grote detacheerders gebruik van deze dienst.
Als een onderneming onvoldoende automatiseerders beschikbaar heeft voor een opdracht, dan kan een ander bedrijf dat specialisten in de wachtruimte heeft, deze leemte opvullen. Op deze manier helpen zij elkaar uit de problemen. Directeur Ric van Westhreenen zegt dat de website voorziet in de behoefte van bedrijven om vraag en aanbod van IT'ers op elkaar af te stemmen. 'Een bureau kan nu gemakkelijker zijn ICT-specialisten plaatsen via collega-bedrijven.' Er bestaan al contacten tussen de verschillende ondernemingen. Dit initiatief biedt volgens Alternet meer ondersteuning, onder andere met behulp van een uitgebreide database waarin gegevens van de beschikbare professionals zijn opgeslagen. De site is alleen toegankelijk voor detacheerders.

Concurrentie

Van Westhreenen is niet bang dat detacheerders uit concurrentieoverweging afzien van deelname aan deze uitwisseling van gegevens. Toch zijn bedrijven niet scheutig met de informatie over het aantal medewerkers dat op de reservebank zit in afwachting van een nieuwe opdracht. Automatiseerders in de wachtkamer zouden kunnen duiden op weinig opdrachten. 'Als het om vierhonderd wachtende automatiseerders gaat, dan ligt dat natuurlijk erg gevoelig. Maar, dergelijke aantallen zullen bedrijven niet aanbieden op de site. Het zal hoogstens gaan om een of twee specialisten.' De naam van de betrokken medewerkers komt overigens niet op de website te staan.
De directeur van Alternet denkt evenmin dat de uitwisseling van detacheerders zal leiden tot een grotere jacht op elkanders automatiseerders. 'Dat gebeurt nu ook. Bovendien lopen op de automatiseringsafdelingen al gedetacheerden van verschillende bureaus rond. Die mensen weten precies van elkaar hoeveel ze verdienen en in welke auto ze rijden. Dan is een overstap natuurlijk snel gemaakt. De nieuwe pagina is te vinden op: http://it.pages.nl/.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-21T00:00:00.000Z Michiel Couzy