CNV vreest banenverlies Lost Boys

Dit artikel delen:

De vakbond CNV houdt rekening met nieuwe gedwongen ontslagen bij internetbedrijf Lost Boys. Dat zegt vakbondsbestuurder Maurice Limmen van de CNV na afloop van een gesprek met de top van het bedrijf. "Ik hoopte geruchten over gedwongen ontslagen te ontzenuwen. Dat is helaas niet gebeurd."

Lost Boys' woordvoerster Pauline Rengers relativeert de uitspraak van de vakbondsman. Volgens haar staat er geen nieuwe ontslagronde gepland. "Wij hebben wel vertrouwen in de markt. We hebben echter geen invloed op de buitenwereld; wie weet of er nog een 'elf september' komt?"
Het bedrijf ontsloeg in november 65 medewerkers, waarvan 31 in Nederland. Daarnaast stootte het de onderzoekstak Medialab af; het personeelsbestand liep daarmee terug van zevenhonderd naar vijfhonderd. Een maand later maakte het de fusie bekend met de Zweedse branchegenoot Iconmedialab; de twee ondernemingen samen tellen 1500 werknemers.
De CNV-bestuurder is evenmin blij met de manier waarop het bedrijf in november de medewerkers de wacht aanzegde. "Daar ben ik erg van geschrokken. Medewerkers werden van de ene op de andere dag geconfronteerd met ontslag en kregen één week tijd om akkoord te gaan met een financieel aanbod."
Lost Boys wilde geen collectieve regeling, maar stuurde aan op individuele processen bij de kantonrechter. Volgens Limmen leverde het inzetten door de vakbond van een advocaat daar in veel gevallen een betere ontslagregeling op. "Iedereen haalde er meer uit, sommigen wel drie keer zoveel."
Volgens Rengers zijn de ontslagen medewerkers "zo behandeld hebben zoals het moet".
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-18T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.