PLS beconcurreert Alta Vista en Explorer

Dit artikel delen:

Personal Library Software (PLS) zegt de eerste Internet-zoekmachine van de tweede generatie te hebben ontwikkeld. Met AT1 wordt het mogelijk te zoeken naar informatie, die zich bevindt in 'verborgen' databanken; dat wil zeggen de grote verzameling documenten die de uitgevers onder hun beheer hebben. Deze documenten zijn niet zichtbaar voor mensen die op het Web zoeken.

PLS is gespecialiseerd in tekst-zoeksoftware voor het wereldwijde web, online systemen en 'electronic publishing'. Het Europese hoofdkwartier staat in Amsterdam.
Met behulp van de nieuwe software kunnen ook intelligente agenten het Web op worden gestuurd om bepaalde informatie te vinden. Gebruikers worden dan via e-mail op de hoogte gesteld van de resultaten.
Directeur van PLS Europe is de Nederlander Lejo Duivenvoorde. Hij denkt de AT1-software vooral te kunnen verkopen aan uitgeverijen. Deze zouden hiermee snel inkomsten uit Internet kunnen krijgen, zonder dat uitgebreide nieuwe databanken en web-sites hoeven te worden gebouwd. Uitgevers kunnen hun informatie naar het Net migreren, zonder dat zij hun basissystemen opnieuw moeten ontwikkelen.
Volgens Duivenvoorde bevatten de online databanken aanzienlijk meer informatie dan het 'zichtbare' Web. Online uitgevers kunnen hun informatie zo op een goedkope manier distribueren. Anderzijds kunnen gebruikers met AT1 gemakkelijk achterhalen waar bepaalde informatie zich bevindt.
Tot de eerste deelnemers aan AT1 behoren America Online, ZDNet, Questel/Orbit en Knight Ridder Information. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-10T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.