Video: Hoe sensoren een stad gezond maken

Frank Kresin, research director van de Waag Society, vertelt over het gebruik van open source. Ook gaat hij in op hoe goedkope sensoren kunnen helpen om een stad te veranderen in een gezondere en socialere plaats.

Kresin laat zien hoe open source software, open source hardware, digital maker practices en open design gebruikt kunnen worden door lokale gemeenschappen om hun omgeving beter te begrijpen. 

 ‘De huidige ontwikkelingen creëren nieuwe mogelijkheden voor innovaties vanuit burgers in domeinen als open hardware en informatica gericht op de gemeenschap. In de afgelopen vijf jaar hebben de beschikbaarheid van open hardware en de opkomst van platformen waarop online data gedeeld kan worden het design van goedkope en open source sensoren gevoed. Burgers kunnen deze sensoren gebruiken om in interactie te komen met hun omgeving. Door het collectief meten van de omgeving kunnen burgers bewust worden van hoe hun levensstijl het ecosysteem beïnvloedt en geïnspireerd raken om een meer bewuste en duurzame levensstijl te kiezen.’

Campus Party - Digital - Hoe sensoren een stad gezond maken

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-28T10:13:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.