Gamen tegen RSI

Ontwerpwedstrijd levert nuttige vindingen op

De werkomgeving van de toekomst is vooral praktisch en erg computergericht. Dat blijkt uit de genomineerden voor de wedstrijd 'werken in de toekomst' van Nobiles Media in samenwerking met Living Tomorow, LogicaCMG, HP, Gispen, Van Geel Legrand, Philips en 3M.

Nobiles Media daagde laatstejaars of net afgestudeerde studenten uit om een innovatief product of concept te ontwerpen dat bijdraagt aan de werkomgeving van de toekomst. Stephan Peters zag op de website de oproep staan en besloot de 'eye move u' in te zenden. Dat is een geavanceerde webcam, waarvan de software de bewegingen van de gebruiker detecteert. Daarmee kunnen op een speelse manier rsi-oefeningen uitgevoerd worden. "Door een keuzemenu toe te voegen kan de gebruiker kiezen of hij een workout of een spel (zoals tennissen) wil doen, en via de e-mail kan hij collega's uitdagen om mee te doen" zegt Stephan. Door zijn achtergrond, een studie mbo-informatica en hbo-product design weet hij dat zijn idee haalbaar is, maar hij heeft zelf niet de kennis om het idee uit werken. Babette Combee van LogicaCMG deed samen met anderen de voorselectie en vindt het idee van Stephan innovatief. "Vaak wordt bij dit soort producten gekeken naar de aanslagen op het toetsenbord. Dit apparaat kijkt ook naar de andere bewegingen die de gebruiker maakt", zegt Combee.

Encryptie

Ook Richard van Rijn stuurde zijn idee in, een datadrager die door een rfid-chip ontsleuteld kan worden. "En het is ook een soort van usb-stick plus. De stick verzendt een unieke code en ontvangt dan informatie van de kamer waar je je bevindt", zegt Richard. Hij denkt dan aan dat de verwarming aangaat als de gebruiker een kamer binnenkomt. Combee is nieuwsgierig naar de uitwerking van het idee van Richard: "Een dergelijk idee bestaat ook al in Living Tomorrow, maar wij zijn benieuwd naar zijn toelichting".

Prijsuitreiking

Richard en ook Stephan mogen hun ideeën op vrijdag 2 december toelichten tijdens de Nobiles carrièredagen in Utrecht en dan vindt ook de prijsuitreiking plaats. Het winnende idee wordt zichtbaar gepresenteerd in Living Tomorrow en de winnaar mag ook een nachtje in het huis blijven slapen. Behalve het idee van Richard en Stephan dingen nog vier andere ideeën mee naar de prijzen, waaronder een usb-waterkoeler en een energiesysteem dat werknemers meer moet laten sporten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-02T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.