Averij Ark van Noach verholpen

In het Utrechtse Museum Catharijne Conventis een Ark van Noach opgetuigd. Het is een ijzeren speeldoos van 4 meter breed, 2,5 meter hoog en 3 meter diep.

Op zo'n dertig kettingbanden zijn diverse metalen figuurtjes gemonteerd, die worden opgevoerd in een aantal schuivende panelen. In een doorlopende voorstelling wordt aan de hand van de commentaarstem van Bruna de geschiedenis van Noach verteld. Theaterkunstenaar Jos Groenier heeft het geheel ontworpen. De attractie zal elk jaar een aantal weken rond de herfstvakantie te zien zijn in het Utrechtse museum over religie (dit jaar sluit de ark op 17 november).
De ark kampte aanvankelijk met een aantal kinderziektes. De afstemming tussen de elektronica, de PLC-software en de mechanica van dit schuiftheater functioneerde niet goed, waardoor ondermeer de panelen veel te snel bewogen. De oorzaak: een te korte testperiode voor de leveranciers van de elektronica (Frame) en de mechanica (Hamminga). RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-31T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.